În privinţa denumirii satului versiunile abundă. Ne oprim asupra aceleia conform căreia „satul Vlădicilor” îşi are denumirea de la întâmpinarea moaştelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Convoiul cu procesiunea sfintelor moaşte ar fi ajuns seara târziu la hatca (barierea) răsăriteană a Iaşului. Vlădicii care însoţeau sfintele moaşte ar fi poposit peste noapte în satul de azi devenit asfel Vlădiceni.
A existat o biserică veche care s-a risipit complet în 1905. Aceasta, conform pisaniei ce se păstrează, a avut hramul Adormirea Maicii Domnului şi Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril şi a fost zidită de duhovnicul Sfitei Mitropolii, Macarie, cu „blagoslovenia Prea Sfinţiei Sale, Iacob, Mitropolitul Moldovei, săvârşindu-se la 29 iunie 1803 în vremea Mitropolitului Veniamin al Moldovei”.
Conform pisaniei actuale, în 1908, comerciantul Nicolae Gheorghiu cu soţia Eufrosina, din Bucium, construieşte o biserică de zid în vremea IPS Mitropolitul Moldovei şi Sucevei D.D. Partenie C. Linceni. Aceasta a fost funcţională până în 2003 când a fost închisă de Inspectoratul de Stat în Construcţii în baza unei documentaţii existente încă din 1998 şi baza realităţii din teren, aceasta reprezentând un real pericol de prăbuşire. Întrucât consolidarea este imposibilă datorită versantului cu mari probleme de alunecare de teren se hotărăşte mutarea locaşului de cult într-un loc sigur, în centrul satului aflat în plină dezvoltare.
În noiembrie 2005 se obţine autorizaţia de construcţie şi în 2007 s-a purces la construirea unei noi biserici. În 2010-2011 e finalizată şarpanta. În 2012 e tăbluită în proporție de 80 %.
Preoţi slujitori în actuala Parohie „Adormirea Maicii Domnului”, Vlădiceni:
- Preot Anton Popescu;
- Preot Gheorghe Ştefănescu;
- Preot Teodor Guriţă;
- Preot Ştefan Bitere;
- Preot Ghiorghi Florea;
- Pr. Victor Achirei din August 2002